Fettuccine Alfredo un pic răstălmăcite

Dac-ar mai trai ca să vadă cum ii transform celebrele fettuccine, cred ca Alfredo ar lua primul avion spre Romania numai ca sa ma urecheze. Rețeta originală are doar trei ingrediente (paste, unt și parmezan), dar cum am mâncat-o chiar în inima Romei cu pancetta și legume, am prins curaj să-i măcelăresc și eu omului rețeta. Astăzi am folosit peștele pe post de proteină, însă se poate substitui  perfect cu orice șunculiță afumată.

Ingrediente pentru doua porții babane:

• 250g fettuccine
• 2 linguri ulei de măsline
• O ceapă mică
• O ceașcă de mazăre congelată
• 100ml vin alb
• 200g smântână 30% grăsime (am folosit Gusturi românești)
• 50g somon afumat
• 200g de file de cod sau somon (de obicei îl cumpăr congelat pentru că cel ‘proaspăt’ e de fapt decongelat în magazine)
• 50g parmezan
• Sare și piper (la final, pentru că somonul afumat și parmezanul sunt sărate)

DSC_0001 - Copy

Puneți la fiert 3 litri de apa pentru paste împreună cu o lingură rasă de sare.

Până fierbe apa, încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți ceapa tăiata fin, la foc mic, până devine transparentă. Stingeți cu vinul îndoit cu un strop de apă și adăugați  mazărea congelată. Lăsați mazărea să fiarbă până când se evaporă vinul, după care trântiți tot peștele tăiat în cubulețe de 1 cm și smântâna. Inutil să precizez că peștele trebuie decongelat înainte să ajungă în tigaie, nu? Mai așteptați să fiarbă sosul încă trei minute, timp în care spuneți un Tatăl nostru ca să nu se depună fix pe șolduri grăsimea din smântână, apoi stingeți focul și adăugați parmezanul. Asezonați cu sare și piper.

Puneți fettuccinele în apa care clocotește și lăsați-le cu un minut mai puțin decât scrie pe pachet. Când sunt gata pastele, scurgeți-le și puneți-le în tigaie peste sos împreună cu doua linguri din apa în care au fiert. Amestecați la foc micuț un minut până când pastele împrumută aroma sosului și serviți-le imediat. Ciao.


3 thoughts on “Fettuccine Alfredo un pic răstălmăcite

  1. Puiu Reply

    Pare bun! Te rog sa imi spui cum punem mazarea? pare din explicatii ca se pune congelata, dar in acest caz nu cred ca ajunge trei minute sa se pregateasca. Spun si eu! daca pui din conserva e bine?

    Si te mai intreb daca ai si o reteta, sau mai multe cu paste si rosii, sos de rosii, etc

    Multumesc!

    1. anca aldea Reply

      Nu ajung 3 minute, am zis că trebuie să se evapore vinul întâi. Am folosit mazăre congelată care este prefiartă (toată:), așa că după ce se dezgheață în sos, nu mai durează mult până e gata. N-aș pune mazăre din conservă, nu mi se pare la fel de bună, dar poate e doar o părere personală. Am rețete cu sos de roșii, urmează. Mulțumesc pentru sugestie.

    2. Puiu Reply

      Multumesc pentru raspuns! Si astept noile retete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *