American Chocolate Cookies (fursecuri americane cu ciocolată)

Dacă vă prinde dimineața de duminică  pe-acasă, porniți cuptorul și sacrificați-va o jumătate de oră pentru minunile astea mici. Nu doar că-s foarte fragede și ciocolătoase, dar vă vor umple casa cu miros de sărbătoare și voie bună.

De data asta le-am aromat cu vanilie, însă vă încurajez să încercați și varianta cu coajă de portocală și/sau apă de flori de portocale.

Ingrediente pentru 30 de fursecuri medii sau 40 mai mici

• 100g unt (la temperatura camerei)
• 120 g zahăr brun
• 2 ouă
• 1 linguriță extract vanilie
• 125 g ciocolată neagră
• 125g făină
• 1 linguriță praf de copt
• 25 g cacao
• 150g alune sau nuci prăjite și zdrobite (firimituri mai mari)

Încălziți cuptorul electric la 160C.

Puneți ciocolata la topit într-un castron deasupra unui vas cu apa care fierbe ușor (la bain marie). Când e aproape topită, amestecați-o și puneți-o deoparte (chiar dacă mai rămân bucățele solide prin ea, acestea vor continua să se topească).

În alt castron amestecați ingredientele uscate (faină, praf de copt, cacao). De obicei cern cacaoa, dar nu mă obosesc să fac la fel și cu făina. Recunosc că m-am mirat să descopăr că în atelierele mari de cofetărie la care am făcut practică, nimeni nu cernea făina. Oamenii nu își pierd vremea cu asta și le iese totul foarte bine. Mie nici că mi-a trebuit mai mult, de-atunci făina și sita nu s-au mai văzut una pe alta. Yeei.

Alifiați untul și zahărul câteva minute bune cu ajutorul unui mixer, până arată ca o spumă. Reduceți viteza și adăugați ouăle pe rând, apoi vanilia. Nu vă speriați dacă compoziția arată un pic brânzită, se va lega la loc în curând. Încorporați ciocolata topită și răcită. Adăugați ingredientele uscate și amestecați-le doar cât să se combine cu celălalte, nici mai mult nici mai puțin. La final puneți și alunele. Aveți grijă să nu amestecați mai mult decât trebuie, altfel făina dezvoltă glutenul care întărește fursecurile. 1a

Umpleți poșul prevazut cu dui mare (sau formați biluțe mai plate ajutându-va de doua linguri) și așezați fursecurile pe tava peste care ați pus hârtie de copt. La cuptor 10 minute și asta-i tot. Se păstrează multe zile într-un recipient închis, în cămara răcoroasă sau la frigider. Asta dacă nu cumva le duceți și colegilor de birou ca să le înseninați dimineața.


2 thoughts on “American Chocolate Cookies (fursecuri americane cu ciocolată)

  1. claudia Reply

    Au disparut din farfurie cat ai spune “furseaca”. Indulcesti inima oricui cu ele

    1. anca aldea Reply

      Mersi Claudia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *