Rigatoni cu ton și vinete

Încă o variațiune pe tema ce să facem cu tonul la conservă mare de la Lidl, dacă tot l-am cumpărat. Ușor de făcut, ușor de mâncat și de ținut minte.

Pentru două porții am folosit  300g de ton în ulei, 250g rigatoni, 3 roșii mari, 1 vânată, 4 căței de usturoi, niște pătrunjel, ardei iute uscat aka peperoncino și o lingură de capere (aveam un borcan cu capere deja deschis în frigider, altfel nu-s musai).

Am tăiat vânăta în cuburi mari, cu tot cu coajă, dar fără miezul cu multe semințe. Am sărat-o și stropit-o cu ulei de măsline, după care am lăsat-o să se înmoaie în cuptorul încins la 180°C vreme de 15 minute.

Roșiilor le-am scos semințele înainte să le tai în cubulețe mici.

DSC_0087

 

Într-o tigaie am pus cam două linguri din uleiul de la conserva de ton împreună cu usturoiul feliat. După un minut am adăugat și tonul, iar după încă două minute roșiile și vinetele, plus caperele și pătrunjelul. Am așteptat un pic pentru ca gusturile să se întrepătrundă, apoi am răsturnat pastele al dente peste sos. Ta-da!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *