Cake pops

Prima rețetă de cake pops a fost postată în 2008 o bloggeriță din SUA, Bakerella, într-o încercare reușită de a face ceva cu resturile de blat de la torturi sau prăjituri. Fata a devenit celebră, a făcut turul televiziunilor americane, iar micile prăjituri rotunde au cucerit lumea cu viteza luminii. Deși credeam că la mijloc e mai mult marketing decât ar trebui, m-au convins definitiv cake popsurile când am văzut bucuria pe fețele prietenilor și familiei, de obicei răsfățați cu dulciuri și texturi mult mai complexe. Copii și adulți, toți au fost încântați să mănânce prăjituri pe băț.

N-am făcut un blat special pentru cake pops, ci am folosit ce a rămas de la German Chocolate Cake. Chiar nu-i nimic complicat la biluțele astea, decât poate faptul că-s multe și cum răbdarea nu-i elementul meu forte, pe la jumătatea procesului am chemat două ajutoare mai mici care dealtfel au și devorat o bună parte din ele.

Ingrediente:

• Cam 500g blat de la German Chocolate Cake (am uitat să-l cântăresc)
• Gem de căpșuni (sau de care aveți) – 3-4 linguri
• Bețe de frigărui tăiate în jumătate
• Ciocolată albă – 200g
• Ciocolată neagră – 200g
• Bombonele pentru decor
• O bucată de polistiren

Metodă:

1. Blatul l-am sfărâmat cu mâna, apoi am adăugat gemul treptat, lingură cu lingură, astfel încât să lege compoziția fără să o înmoaie.

DSC_0038

DSC_0046

2. Am modelat biluțele, iar când am terminat le-am pus la frigider pentru o jumătate de oră.

DSC_0064

3. Am topit apoi ciocolata la bain marie, am înmuiat bețele de frigărui în ea și le-am înfipt în biluțe pe care le-am întors la frigider pentru încă cel puțin o jumătate de oră.

DSC_0068

4. Pentru decorare am mai încălzit un pic ciocolata și-am așteptat să aibă consistența potrivită, adică să îmbrace bine cake pops-urile fără să curgă.
5. M-am jucat apoi cu bombonelele de zahăr peste ciocolată ‘la fantezia lucrătorului’ așa cum ne spunea dna profesoară la cursul de tehnologia produselor de cofetărie.
6. Cu cake pops-urile bine înfipte în polistiren și apoi date la rece, am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa.

Tips & tricks:

• Ciocolata albă se arde ușor, așa că e bine s-o luați de pe foc când începe să se topească. O amestecați și dacă în 2 minute nu se topește toată o mai puneți la bain marie un pic.
• Un singur strop de apă e suficient să strice ciocolata topită, așa că aveți grijă să fie bine uscate ustensilele cu care o manevrați.
• Când înmuiați cake pops-urile în ciocolată faceți-o la un unghi de 45 de grade, ca prăjitura să nu aibă tendința să alunece de pe băț.
• Cake popsurile se păstrează cel mai bine la rece.

DSC_0114


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *