Pricomigdale

Când lucram în publicitate, una din cele mai mari temeri ale clienților era să nu mai fi avut cineva vreodată aceeași idee. Cei inteligenți înțelegeau repede că totul s-a mai făcut, undeva, de către altcineva. Ce contează e cât de bine execuți o idee și cum o faci importantă pentru brandul tău. Cam asta cred că e și povestea dulciurilor românești, care în general sunt adaptate de la franțuzi sau greci și alte popoare care aveau ceva mai mult timp să se preocupe de-ale gurii în loc să se lupte cu turcii. De unde vin pricomigdalele n-am reușit să aflu, dar știu sigur că-s apreciate de majoritatea românilor, sunt făcute bine de noi și cred că ni le putem asuma cu mândrie.

Vă trebuie 5 albușuri, 280g de zahăr, 180g de miez de nucă măcinat, 25g de făină, 1 linguriță de extract de vanilie și câteva picături cu esență de migdale. Nucile, zahărul și albușurile nebătute se amestecă într-o cratiță cu fundul gros. Amestecul trebuie să înceapă să fiarbă și noi să continuăm să amestecăm viguros până începe să se întărească (cam după 5 minute de la primul clocot). Se lasă să se răcorească, apoi se introduc făina, vanilia și esența de migdale. Compoziția se pune intr-un poș cu care se toarnă în tavă forme rotunde de 2-3 centimetri.

Pudrați-le cu zahăr ca și când se pregătesc de-o întâlnire. În maxim 15 minute sunt gata, la temperatura cuptorului de 165°-170°C. Așteptați să se răcească și desprindeți-le cu grijă de pe hârtia de copt.


DSC01290

Tips & tricks
• Știți sigur că sunt gata atunci când suprafața lor nu mai este aderentă la atingere și baza este tare.
• În general sunt încăpățânate și se desprind cam greu de pe hârtia de copt, dar nu rezistă la vederea unui cuțit.

DSC01327


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *