Strawberry lemon muffins

Deși în ultima vreme disputa privind diferențele dintre muffins și cupcakes s-a mai domolit, se mai pot puncta câteva: muffinsurile nu-s prea dulci și prin urmare mai potrivite pentru mic dejun, conțin chestii sănătoase cum ar fi fructe sau semințe și se fac cu ulei și nu cu unt. Dimensiunea lor poate fi de la foarte mici, la ceva gen dublul cupcakes-urilor cu care suntem obișnuiți.

Cum în ultima vreme magazinele se întrec în prețurile caserolelor cu căpșuni, m-am trezit că profit cam mult, așa c-am căutat să scap de câteva și să rezolv și problema desertului pentru mine copii. Mi-au plăcut în mod special muffinsurile astea pentru că nu au multe grăsimi și nici zahăr, ba au și o textură moale și umedă care nu mai are nevoie de frosting.

Ingrediente: o cană micuță cu căpșuni mărunțite peste care se stoarce o jumătate de lămâie, 135g făină, 115g zahăr, 1 linguriță praf de copt, 60g ulei, 100g smântână de 12-15% grăsime, 1 linguriță extract de vanilie, 1 ou.

gif strawberry muffins

 

 

 

Metodă: Porniți cuptorul la 200°C. Așezați 12 hârtiuțe într-o tavă pentru muffins de dimensiune medie. Într-un castron amestecați ingredientele solide (făină, zahăr, praf de copt), iar în altul ingredientele lichide (ulei, smântână, vanilie și ou). Omogenizați conținutul celor două castroane fără să exagerați cu amestecatul. Următorul pas este încorporarea căpșunilor. Cu o lingură sau o cupă de înghețată împărțiți aluatul obținut între cele 12 forme de muffins. Se fac în 20-25 de minute, mai exact când trec proba scobitorii. Pudrați-le cu zahăr dacă simțiți nevoia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *