Farfalle tonno e panna

Rețeta de față e una dintre puținele excepții ale bucătăriei italiene care interzice amestecarea lactatelor cu peștele sau fructele de mare. Explicația acestei reguli este că lactatele au un gust prea pronunțat, ce acoperă aroma delicată a peștelui. Pe mine personal nu mă deranjează combinația, dar nici nu abuzez de ea. Adică nu pun niciodată parmezan peste spaghete cu scoici sau AOP, dar în același timp nu-mi imaginez risotto fără unt și brânză. Regulă de respectat sau nu, rețeta asta mi-a rezolvat familia înfometată în doar câteva minute și ca mine sigur mai sunt alte lazy mothers/tired people care e bine să o aibă în mânecă.

Pentru 2 porții vă trebuie 200g de paste scurte, o conservă de 40g ton în ulei,  50g grana padano sau parmigiano reggiano ras și 100ml smântână de minim 25% grăsime (de preferat nu smântână dulce, încerc să o evit pe cât posibil în ultima vreme datorită adaosului de caragenan).

Fierbeți pastele împreună cu o lingură de sare.

Puneți tonul într-o tigaie la foc mediu împreună cu o parte din ulei. După câteva minute adăugați smântâna și imediat branza rasă, apoi pastele fierte. Mai împrieteniți-le vreo 30 de secunde la foc mic și gata, asta a fost tot. În farfurie cu ele, decorate cu parmezan.

Puneți-vă un pahar cu vin, ca după ce-ați obosit vreo două ore în bucătărie. I won’t tell.

farfalle 1


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *