Guacamole

Acum câteva zile m-a năpădit un dor Miami, cu South Beach și Little Havana care par în permanentă vacanță și-s atât de pline de viață, oameni zâmbitori, șpriț și mâncare bună. Cum de o nouă vacanță nu se pune problema, că-s multe de făcut în primăvara asta, am dat fuga la supermarket,  am înșfăcat două bucăți de avocado, le-am parcat pe masa din bucătărie și mi-am pus pofta-n cui vreme de două zile până s-au copt.

Azi de dimineață am sărbătorit cele două fructe de avocado bine coapte cu muzica ce răsuna astă iarnă prin toată Florida (Calvin Harris, David Guetta   sau Derulo), timp în care le-am pasat bine cu furculița și le-am amețit cu două roșii micuțe tăiate cubulețe și fără sâmburi, o jumătate de ceapă roșie mică și un pic de ardei iute, ambele date prin răzătoare. Am mai pus sare, ulei de măsline și doar câțiva stropi de lime. Rezultatul e absolut  delicios pe orice: lipie, tortilla chips sau pur și simplu o felie de pâine.

GUACAMOLE2

Good to know: guacamole se face tradițional în mojar și nu conține lămâie sau lime, nemaivorbind de ulei de măsline. Mi-e îmi place cu câteva picături de lămâie, dar nu mai mult pentru că acoperă gustul fin al avocado-lui. Mergea și cu niște coriandru, dar n-am avut la îndemână.

if


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *