Zuppa di spinaci

Supele de spanac se gătesc destul de mult prin toată Europa și cam prea puțin pe la noi. Pentru combinația de parmezan și usturoi îmi place în mod deosebit rețeta italienilor, căreia i-am adus o tușă autohtonă de pe tarabele din piața Bazilescu, anume o mare legătură de leurdă și smântână proaspătă de la țărani.

Am început cu un soffrito*, adică am topit două linguri de unt și-am călit la foc micuț, vreme de peste cinci minute, două cepe medii, doi morcovi și o albitură.

Peste legume am pus cam trei litri de apă, am lăsat să ajungă la punctul de fierbere, moment în care am adăugat o cănuță de orez.

N-a durat mult ca orezul  și legumele să fie fierte și-atunci am mai pus un castron mare de spanac curățat (să fi fost vreun kilogram) pe care l-am fiert cam un minut și-am stins focul.

IF

Supei fierbinte i-am mai adăugat leurda mărunțită, o cană de smântână, o jumătate de cană de parmezan, sare și șase căței de usturoi.

IF

Blenderul vertical și-a făcut treaba imediat și-am obținut o supă cremă delicioasă și plină de vitamine. A fost singura soluție care a funcționat în quest-ul primăverii de a hrăni copii cu spanac. Și Popeye, desigur.

* ca ceapa să capete un gust dulce și bun, trebuie gătită la foc mic cât mai mult timp fără să se rumenească. gustul cepei poate să transforme total o mâncare, așa că e bine să nu o grăbim deloc.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *