Baba ganoush

Un starter pentru care există atât de multe variante, încât doar un lucru este sigur: se face din vinete coapte. Mie-mi place și varianta cu tahini și usturoi, pe care o știu ai degrabă drept moutabal, dar mai nou mă dau în vânt după versiunea lui Ottolenghi din Jerusalem a cookbook. Gustul e foarte fresh și parfumat, contrast textural există, nu mai zic că-i mult mai light ca salatele de vinete care se zbat în tone de ulei. Ce să mai, am fost foarte fericită de descoperirea acestei rețete, intră-n playlistul de vară.

Vă trebuie:

• 4 vinete mari, coapte și curățate
• 2 căței de usturoi, zdrobiți
• Coaja de la o lămâie mică (sau chiar jumătate) și două linguri de suc de lămâie
• Ulei de măsline (după gust și chef, eu am pus puțin)
• 2 linguri de pătrunjel tocat
• 2 linguri de mentă tocată
• Semințele de la o jumătate de rodie
• Sare
• Un strop de melasă de rodii

Se scurg vinetele coapte, se taie grosier cu cuțitul (nu cu blenderul), apoi se amestecă cu restul ingredientelor. Pentru decor, mai păstrați câteva boabe de rodie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *