Penne cu ardei copți și anșoa

Prima rețetă de la casa bunicilor din Mangalia, unde sunt foarte norocoasă să-mi petrec o vară sabatică. Nu mă invidiați prea tare, treaba asta cu sabaticul e de-a dreptul relativă când doi copii micuți vor tot timpul ceva de la tine, de la apă la alte chestii care nu rimează cu un blog culinar. Chiar și așa, e foarte foarte bine și reușesc să fur câteva minute pe zi doar pentru mine.

Despre pastele astea, în varianta fără anșoa, mi-a povestit acum ceva vreme un amic italian. Le-am făcut atunci, combinate cu smântână parcă, dar nu m-au convins prea tare.  Pesemne nu fusesem eu foarte atentă la indicațiile lui Leo. În fine, n-am lăsat lucrurile așa și-am mai încercat o rețetă, clasică în  sudul Italiei, cu fileuri anșoa care dealtfel fac o mare diferență.

Vă trebuie:

• 6 ardei capia copți
• 70g de anșoa în ulei de măsline (cu ulei cu tot)
• 5 căței de usturoi
• O mână de pătrunjel tocat
• Ulei de măsline
• Paste scurte integrale (300-400g, nu le-am cântărit)

Încălziți usturoiul tăiat feliuțe în câteva linguri de ulei de măsline, împreună cu fileurile de anșoa. După un minut-două, adăugați ardeii copți tocați grosier. Mai așteptați un pic, apoi puneți pătrunjelul și transferați totul în vasul unui robot. Mărunțiți până la momentul când are consistența unui sos, dar se văd încă bucățele de ardei. Nu puneți sare în sos, ci doar în apa în care au fiert pastele.

Amestecați pastele fierte cu sosul și cam-i tot. O masă sănătoasă și gustoasă.

IF

Tip: adăugați ulei de măsline până când sosul e emulsionat bine. Eu am mai pus câteva linguri în vasul robotului.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *