Salată Caesar cu pui

Sunt genul care aruncă orice frunză la vederea unui ciolan, ca să nu existe vreo urmă de îndoială. Poate tocmai de-aia salata Caesar este preferata mea, cu dressingul ei onctuos și gustul pronunțat de parmezan. De vreo săptămână încerc variațiuni pe temă, de la sosul original cu ouă, usturoi, lămâie și sos Worchestershire, la varianta mai nouă cu maioneză aromată cu parmezan, usturoi și anșoa. Mi-au plăcut ambele, însă zău că-i bună tare maioneza, iar frunzele verzi mă scapă de orice mustrare de conștiință.

Ca sa încropiți 2 porții vă trebuie:

• Crutoane din ciabatta taiată cubulețe, stropite cu ulei de măsline și apoi rumenite în tigaie pentru câteva minute
• Salată verde
• Piept de pui la grătar, feliat
• Fâșii de parmezan

plus
• Dressing:
– 4 fileuri de anșoa
– 3 căței de usturoi
– 3 linguri cu maioneză de bună calitate, de preferat făcută în casă cu ulei de măsline
– 30g parmezan ras
– 1 linguriță suc de lămâie
– 1-2 linguri apă rece

Faceți o pastă din anșoa și usturoi, adăugați maioneza,  parmezanul ras, lămâia, apoi subțiați dressingul cu puțină apă rece. N-ar trebui să dureze mai mult de 3 minute.

Luați o farfurie adâncă, așezați salata, stropiți-o cu un pic de dressing, apoi adaugați puiul și crutoanele, restul de dressing și fâșiile de parmezan.

Good to know:

– fileurile de anșoa au destulă sare cât să nu mai trebuiască niciun gram în plus
– dacă renunțați la crutoane, rețeta este perfectă pentru etapa de inducție a dietei Atkins
– Caesar Cardini, un imigrant italian din Statele Unite, s-a trezit într-o zi fără provizii în restaurantul său asaltat de clienti cu ocazia zilei independenței, în 1924. A rezolvat situatia încropind o salata din ce-a avut la îndemână, iar clienții au fost cuceriți atât de gust, cât și de spectacolul oferit de Cardini care o prepara pe loc, la vedere.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *