Piure de conopidă

Piureul ăsta-i cam face dreptate conopidei care de prea multe ori stă la loc de cinste doar în borcanele cu murături. N-a fost simplu să mă convingă, pentru că aveam o repulsie bine consolidată față de biata legumă măcelărită în gratinuri fără gust. Am descoperit însă că pot obține un piure de o consistență foarte fină, cu un gust absolut delicios. Pe această cale îi transmit cartofului un mare bye bye baby, de-acum eu merg mai departe cu conopida. Să mai zic că se face foarte ușor, e gluten free și low cal?
Ingrediente:
• o conopidă medie
• 100 g mascarpone
• 80 g unt
• sare
Secretul acestui piure stă în felul în care gătim conopida, iar una din metodele care garantează o consistență perfectă este gătirea la aburi. Chiar nu recomand fierberea, pentru că rezultatul final ar fi prea apos.

De-aici încolo e easy peasy: peste conopida aburită până când intră furculița ușor în ea, puneți unt, mascarpone, sare și mărunțiți totul cu un blender vertical. E foarte bun și reîncălzit, nu își schimbă consistența când se răcește.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *