Baci di dama

Am rețeta pe shortlist de vreo trei ani, așa că habar n-am cum de s-a brodit fix azi, mai ales că am reușit dintotdeauna să ignor sărbătoarea în cauză. The easy way out ar fi  să  ignor  traducerea  și  să  mă  ghemuiesc  pe  canapea  cu  ochii  la  Homeland  sezonul  3  și  castronul  de  fursecuri  fragede  și  aromate  în brațe.  baci

PS: sunt absolut minunate.

Rețeta pentru 30 de fursecuri:

 150 g migdale fara coajă

150 g făină 00

150 g unt cubulețe, la temperatura camerei

110 g zahăr

2 pliculețe cu zahăr vanilat sau o linguriță cu extract de vanilie

100 g ciocolată și o lingură de unt

1. Pune la fiert niște apă, iar când clocotește adaugă migdalele în coajă și fierbe-le la foc mic vreo 40 de secunde. Scurge, clătește cu apă rece și usucă migdalele, apoi îndepărtează-le coaja și lasă-le la uscat.

2. Pune într-un robot zahărul, vanilia și migdalele. Mărunțește-le bine.

3. Din unt și făină formează un aluat, căruia adaugă-i amestecul de migdale și zahăr. Dacă simți nevoia, mai pune o lingură de apă rece. Lasă apoi aluatul la frigider pentru cel puțin o oră.


4. Taie aluatul în bucăți egale, care să permită obținerea unor sfere cam cât o alună de pădure în coajă.


5. Pune fursecurile la frigider pentru minim 30 de minute (pas absolut necesar obținerii unei forme finale rotunde).


6. Coace baci di dama la 160 de grade pentru cca 20 de minute, până când se pot mișca de pe foaia de copt, dar nu s-au rumenit.
7. Când s-au răcit, umple-le cu ciocolată topită în care ai adăugat cubul de unt. Consistența ciocolatei trebuie să fie un pic fermă, ceea ce înseamnă că trebuie să se răcească un pic.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *