Spaghete cu pesto aromat de rucola, busuioc și avocado

Pesto believer = persoană care consumă diverse variante de pesto, pe parcursul mai multor zile, unele consecutive. Nu se simte bine dacă n-are în frigider un borcănaș verde, acoperit cu ulei de măsline. Câteodată și-n congelator. Se gândește frecvent la cum să toace și să combine diverse frunze din piață.  Chiar de nu te regăsești ca mine în definiția de mai sus, acest pesto italo-californian are mari șanse să te convingă. Eu am promis că nu mai schimb programul când o văd pe Giada, căreia i-am adaptat rețeta.

Pentru 2 porții ai nevoie de:
– 2 avocado mici sau unul mare
– O mână de frunze de busuioc
– O mână de nuci coapte și decojite
– O jumătate de caserolă de rucola
– O jumătate de lime (suc)
– 50 g parmezan, mărunțit
– 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
– Un praf de sare
– 200 g spaghete fierte în apă sărată
– Opțional: o lingură de ulei de măsline

În timp ce se fierb spaghetele, pregătește pesto punând în robot toate ingredientele. E posibil ca pentru omogenizare să-ți trebuiască și o lingură de ulei de măsline. Oricum, oprește-te înainte să obții o pastă, ideea e să simți o oareșce textură. Amestecă spaghetele cu pesto, adăugând o lingură-două din apa în care au fiert.
Dac-ai terminat de mâncat, știi ce mai ai de făcut: ia o pungă de hârtie și pune-n ea un avocado la copt, căci sigur vei vrea să repeți experiența.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *